Hulpverlening volwassenen

"Schroom niet om onze hulp te vragen waar u dat nodig heeft"

Hulpverlening volwassenen

Moments of Care biedt ook hulp aan volwassenen. Wij bieden begeleiding in de vorm van een persoonlijke coach.
Onze manier van coaching heeft raakvlakken met mental coaching. Een mental coach zoekt naar blokkades en doorbreekt deze zodat de weg naar verandering is vrijgemaakt.

Bij mental coaching worden mentale focustechnieken gebruikt die topsporters en succesvolle zakenmensen voor zichzelf ook hanteren.De personal coach van Moments of Care biedt naast de mentale begeleiding ook praktische ondersteuning. Wij bieden maatwerk; samen met u zoeken we naar concrete oplossingen voor uw problemen.

Vanuit Moments of Care bieden we zowel kortdurende als langdurige begeleidingstrajecten.

Wij zijn gevestigd in Spijkenisse en daarnaast werken we ook in de regio Rotterdam; onder andere in Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Hoeksche waard, Voorne-Putten en de Drechtsteden. We zijn dus eigenlijk werkzaam in heel Zuid-Holland Zuid.

Wat houdt hulp aan volwassen in?

Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat u vastloopt. Het is dan van belang dat u accepteert dat u problemen heeft. Moments of Care helpt u om inzicht in uw problemen te krijgen. Van daaruit kunnen we samen aan oplossingen gaan werken. De personal coach vanuit Moments of Care stelt uw vragen en behoefte centraal.

Wanneer kan hulpverlening voor u zinvol zijn?

Moments of Care kan u op verschillende gebieden begeleiden, zoals bij:

  • het accepteren van beperkingen en veranderingen in het dagelijks leven
  • het (h)erkennen van emoties en grenzen bij u zelf en bij anderen
  • relatieproblemen en scheidingsproblematiek
  • problemen op het werk, burn-outklachten
  • het aanbrengen van structuur in uw dagelijks leven
  • het leren zelfstandig wonen (structuur, administratie, praktische vaardigheden)

Als u behoefte heeft aan begeleiding binnen uw gezin kunnen wij ook als gezinscoach of maatschappelijk werker ingeschakeld worden.

Hulpverlening bij specifieke klachten en problemen

Moments of Care heeft specifieke kennis op het gebied van gedrag. Zo kun je bij ons terecht als je last hebt van angsten of depressies. Ook als je problemen en/of beperkingen samenhangen met ADHD of met een stoornis uit het autistisch spectrum (ASS) kunnen wij je begeleiden.

Wij kunnen met u bespreken waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Door u handvaten te geven kunt u beter met bepaalde beperkingen omgaan en zult u beter gaan functioneren op verschillende vlakken (werk, gezin, maatschappij). Ook zullen we kijken naar uw mogelijkheden en kwaliteiten, zodat u deze ook meer bewust kunt inzetten.

De duur van de begeleiding is afhankelijk van de aard van de problematiek en van de gestelde doelen.

Werkwijze Moments of Care

De hulpverlening vanuit Moments of Care is altijd maatwerk. Elk probleem vraagt om een unieke aanpak.
Na de aanmelding, door u zelf of door een externe partij, zal er een intakegesprek plaatsvinden. U vertelt waar u mee zit en we proberen er samen achter te komen wat u nodig heeft. U krijgt uitleg over onze mogelijkheden van hulpverlening. Vervolgens stelt Moments of Care samen met u een plan van aanpak op, in het plan staat uw hulpvraag en de gestelde doelen. Moments of Care werkt het plan verder uit en dan wordt het nogmaals met u besproken en indien nodig aangepast. Vervolgens start de begeleiding.

Als u denkt in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding verwijzen wij u naar onze pagina Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Wilt u een aanvraag doen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via:

CONTACT INFO

E-MAIL info@momentsofcare.nl

TELEFOON 06-19037570

"Schroom niet om onze hulp te vragen waar u dat nodig heeft"

Trainingen

Gedragsproblemen

Gedragsproblemen

Blijf niet zitten met gedragsproblemen van
uw kind of leerling en volg onze training

opvoedondersteuning

Opvoedondersteuning

Positief opvoeden met het juiste
inzicht, brengt u en uw kind verder

gedrag en ontwikkeling

Gedrag en ontwikkeling

Vergroot uw kennis en inzicht en
doe hiermee uw voordeel in de praktijk