Gezonde voeding & beweging

Training Gezonde voeding en beweging

In de training Gezonde voeding en Beweging krijgt u als ouder of andere geïnteresseerde inzicht in het stimuleren van gezonde voeding bij kinderen. Deze training is in aangepaste vorm ook voor schoolkinderen zelf! Ideaal voor een project op school of in een klein groepje. In deze training staat het thema ‘gezonde voeding’ centraal. Daarnaast leggen we de aandacht op het overbrengen van kennis, om zowel ouders als kinderen enthousiast te maken om hier op de leukste manier mee om te gaan. Dan wordt gezond eten geen strijd maar een dagelijks terugkerend genietmoment.

 

Doel van de training

Om zowel, ouders, geïnteresseerden en kinderen meer inzicht en kennis te geven dat gezond en lekker eten goed samen gaan. Daarnaast ligt de aandacht bij bewustwording van de risico’s op langere termijn als gezond eten geen prioriteit heeft. Zeker in deze tijden waarbij kinderen opgroeien met laptops, tablets en smartphones, bewegen ze veel minder en dit heeft ook zijn weerslag op het gewicht en de gezondheid op langere termijn. De hoogste tijd om zowel de ouders, leerkrachten, kinderen en jongeren bewust te maken dat gezonde voeding en beweging hand in hand samen gaan.

 

Voor wie is deze training gezonde voeding en beweging bedoeld?

Deze training Gezonde voeding en Beweging geeft richting aan de schijf van vijf, voor zowel ouders, jongeren als schoolkinderen. Voor ouders bedoeld om de aangeleerde kennis over voeding over te dragen aan hun kinderen en hen hier actief bij te betrekken. In aangepaste vorm geeft deze training aan kinderen en jongeren inzicht in gezonde voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om te kunnen groeien en ontwikkelen. Zo kunnen kinderen zelf maaltijden, gezonde snacks of tussendoortjes samenstellen die gezond zijn en voor voldoende bouwstoffen zorgen.

 

Inhoud training

  • Kennis over gezonde voeding en bouwstoffen
  • Hoe bereid je gezonde en gevarieerde maaltijden
  • Gezonde alternatieven voor suiker
  • Gezonde voeding hoeft niet duurder te zijn
  • Maaltijden bereiden en gezamenlijk opeten
  • Het uitvoeren van opdrachten thuis
  • Adviezen voor meer bewegen, sport en spel

 

Het is gebruikelijk om kort na de training een terugkom moment in te plannen en de thuisopdracht te bespreken. Tijdens deze evaluatie worden de ervaringen van de deelnemers gedeeld, vragen behandeld en handige tips en ideeën uitgewisseld.

 

Resultaat van de training

Na het volgen van deze training Gezonde voeding en Beweging, hebben de deelnemers meer kennis over gezonde voeding, voedzame snacks en wat bouwstoffen in je lichaam doen. Daarbij leren ze gezond voedsel te herkennen en hier meer interesse in te krijgen. Deze training legt een goede basis voor een gezond, energiek en fit lichaam. De deelnemers zullen ongetwijfeld erg enthousiast zijn om te leren hoe leuk gezonde maaltijden bereiden is.

 

Onze werkwijze

De training duurt 2 uur en wordt afgesloten met een terugkom moment op een nader te bepalen datum binnen 4 weken na de training. Moments of Care besteedt veel aandacht aan de nazorg, waardoor deze training een absolute meerwaarde is voor ouders, jongeren en kinderen die een (betere) basis willen aanleggen voor een gezonde levensstijl.

De training Gezonde voeding en Beweging wordt op meerdere locaties gegeven. Binnenkort staan data, locaties en aanvangstijden op de website vermeld.

 

Kostprijs

Deze training is kwalitatief hoog tegen een heel betaalbaar tarief.

Het aantal deelnemers is maximaal 8 personen.

De kostprijs voor deze training is € 395,- ( exclusief eventuele verplichting BTW )
Inclusief de mogelijkheid om individueel vragen te stellen en een evaluatie en terugkom dag.

Voor grotere groepen, zoals bijvoorbeeld een schoolklas of groep vrijwilligers, is deze training ook geschikt. Voor elke deelnemer boven de 8 wordt een bijdrage van € 15,- gevraagd.

 

Aanmelden training Gezonde voeding en Beweging

Wilt u als organisatie of ouder deelnemen aan deze training of uw kind opgeven om de training Gezonde voeding en Beweging bij te wonen, vul dan uw gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.